Mnogi ljudi žele smršati tokom leta. Pomoću tih neverovatnih i ukusnih plodova možete olakšati svoje napore u mršavljenju.
lubenica

Dinja
Jedna dinja srednje veličine sadrži 275 kalorija. Tako biste mogli pojesti do 2 cele dinje bez straha od doručka. U poređenju s lubenicom, dinja sadrži nešto više kalorija. Ako jedete dinje, kalorijska vrednost će biti kao da ste pojeli 2 kuvana jaja i 2 kriške celog zrna. Ali dinja će vam obezbediti 3 grama više vlakana i 10 grama manje masti.

Breskve
Breskve su savršeno letnje voće koje može umanjiti rizik od razvoja raznih bolesti. Imaju izvanrednu hranljivu vrednost i nisku kalorijsku vrednost, a sadrže i do 87% vode. Oni su vrlo dobar izvor dijetalnih vlakana, ubrzavaju stvaranje osećaja sitosti i smanjuju želju za grickalicama.

Lubenica
Lubenica može pomoći da se smanji procenat masti u trbuhu. Povećani procenat masnog tkiva u trbuhu ugrožava zdravlje celog organizma i povećava rizik od niza hroničnih bolesti.

Borovnice
Borovnice su odličan izvor antocijanina, fitonutrijenata koji pospešuju sagorevanje visceralnog masnog tkiva. Studije su pokazale da visoki nivo visceralnog masnog tkiva povećava rizik od razvoja brojnih hroničnih bolesti i smanjuje životni vek.

Marelice
Marelice sadrže malo zasićenih masti, holesterola i soli. Dobar su izvor dijetalnih vlakana i kalijuma i odličan izvor vitamina A i C. Oni su sada najzdraviji i najjeftiniji, pa ih svakako treba iskoristiti.

Grožđe
Resveratrol iz grožđa pokazuje odlična antioksidativna i druga pozitivna svojstva. Stimuliše izlučivanje adiponektina, hormona koji nastaje iz ćelija koje proizvode i skladište masti.